Andreas Johansson - Shorashim

Foredrag og konsulenttjenester om Israel: kultur, historie religion, Bibel, moderne og bibelhebraisk
Østbyveien 24, 1920 Sørumsand (Lillestrøm - tidl. Sørum, Viken - tidl. Akershus)
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.

Shorashim betyr "røtter" på hebraisk, og det er det vi vil: Gå til røttene for å finne ut og søke kunnskap om noe så komplekst som Israel.

Vis mer Den vestlige kultur har dype røtter i Israel og i den hebraiske Bibel. Røttene til menneskerettene finner vi hos det jødiske folk. Verdens mest oversatte og spredte bok (Bibelen) er skrevet av jøder og handler for det meste om jøder. Det jødiske folks historie er også preget av mye motvilje og ikke sjelden hat fra både kristne og muslimer. Den moderne staten Israel fortsetter å vekke engasjement, både "for" og "imot". Vi vil gå til røttene for å finne ut og søke kunnskap om Israel.

Vi tilbyr individuelt tillpassede foredrag, kurs og andre konsulenttjenester bla til:
1. menigheter og bibelskoler,
2. videreutdanning for lærere i KRLE og samfunnsfag og
3. kulturkunnskap og språk for bedrifter som planlegger handel med israelske bedrifter.

1. Menigheter og bibelskoler: De aller fleste bibeltekster er skrevet av og om jøder. Jesus var ikke kristen, men jøde. Alle apostlene likeså. Uten inngående forståelse av jødisk historie, samfunn og kultur blir bibeltekster lett misforstått, og kirkehistorien har grelle eksempel på antijudaistiske og endatil antisemitiske misbruk av bibeltekster.

2. For Lærere i KRLE: I læreplanen behandles jødedom og kristendom som to ulike religioner, men det startet ikke slik. Gruppen jøder som først trodde på Jesus som Messias var jøder og levde som jøder sammen med resten av folket sitt. Hvordan hadde det seg at "kristendom" etterhvert ble regnet som en egen religion? For lærere i samfunnsfag: "Alle" har en mening om Israel, men de færreste har tatt seg tid til å lære seg hebraisk og bli kjent med israelsk kultur og historie. Forholdet mellom "styrken på meningene" og faktabasen for meningene kan avgjort bedres i morgendagens samfunn ved hjelp av en skolens innsatser.

3. Bedrifter med forretninger i Israel: Mange i Israel snakker veldig godt engelsk, men relasjonene, og med dem forretningene, blir avgjort bedre dersom en lærer seg litt hebraisk og framfor alt dersom en lærer seg de viktigste kulturelle refareanserammene i det israelske samfunnet.

Andreas har bodd seks år i Israel, snakker hebraisk og kjenner hverdagslivet i Israel godt. Andreas har studert teologi på Fjellhaug Misjonshøgskole og på Det Teologiske Menighetsfakultet, og dessuten lest mye om Israels moderne historie.

Andreas Johansson - Shorashim, telefonnummer:

Roller

Følgende roller er tilknyttet Andreas Johansson - Shorashim
(klikk på en person for å se mer informasjon)
Karl Christer Andreas Johansson (1972)
Innehaver

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Interne telefonnummer

90263427

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer I nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil
Åpningstider
    ta kontakt ved behov
    Grunnet Coronavirus (COVID-19) kan åpningstider være mangelfulle.