Jønsi Gård - Økologiske Epler

Biodynamisk fruktprodusent siden 1991 Produserer også økologisk honning. Gårdsutsalg.
Hagenvegen 29, 3683 Notodden (Vestfold og Telemark)

Jønsi Gård på Hjuksebø i Telemark er Norges største produsent av biodynamiske epler og har vært Demetergodkjent siden 1991. På gården er det, med hovedsorter og prøvesorter, over 20 ulike eplesorter. Årlig produksjon er ca. 30-50 tonn.

Vis mer Demeter er godkjenningsmerke for biodynamiske jordbruksprodukter. Det er den eldste og strengeste godkjenningsordningen for økologisk jordbruk. Demeter er, i motsetning til mange andre økomerker, internasjonalt godkjent. Det er en misforståelse at biodynamisk frukt er det samme som usprøyta frukt. Foruten å etterfølge reglene for økologisk landbruk kreves det at jorden og plantene blir sprøyta med ulike biodynamiske preparater, som humus- og kiselpreparat, for å fremme kvaliteten på produktene. (Finn mer informasjon på www.biodynamisk.no eller www.biodynamisk.dk ). Demetermerket kan kun benyttes av produsenter der hele gården drives biologisk-dynamisk som en helhet.

For å sikre god pollinering har vi ca. 40 bikuber på gården. Honning blir dermed et naturlig biprodukt av fruktproduksjonen..

På Jønsi gård produseres det ulike typer av økologisk honning, enten ferdig rørt eller flytende nyslynga i sesongen. I tillegg har vi ulike typer økologisk syltetøy og saft laget på blåbær, solbær, aronia, krekling, tyttebær og tranebær mm.

Vi er opptatt av forbrukerens tillit til varene vi leverer. Det vil si at vi setter fokus på kvalitet og rette valg av sorter. Med vårt store utvalg av eplesorter tror vi det er noe for enhver smak. Vi har også gode lagringsorter for vinterbruk.

I 2011 ble Olav Jønsi ble tildelt prisen Årets Meitemark 2011 for sitt banebrytende arbeid som økologisk og biodynamisk epleprodusent.

På Jønsi Gård selges også usukra eplemos og vår nydelige eplemost "Biodynamisk eplesaft fra Telemark" samt andre usukra økologiske råsafter .

Vi har åpent gårdsutsalg i innhøstingsperioden og henimot jul.

Du finner oss 10 km. sør for Notodden langs RV 360.

Ta kontakt på e-post eller tlf for mer informasjon.

Velkommen til Jønsi Gård!

Jønsi Gård - Økologiske Epler, telefonnummer:

Kontaktperson

Olav Jønsi
tlf:48077919

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Interne telefonnummer

35957308 46429596 99622398

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer I nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil
Åpningstider
    Ta kontakt på tlf for avtale .
    Grunnet Coronavirus (COVID-19) kan åpningstider være mangelfulle.