Hytta ble oppført som erstatning for Blåfjellhytta som måtte gå ut av rutenettet som følge av Ulla-Førreutbyggingen i 1976. Hytta ligger innenfor Lusaheia landskapsvernområde. Terrenget omkring består av blankskurte gneiser og granitter med lite vegetasjon, men til gjengjeld et stort antall flyttblokker. Området er et tradisjonelt jaktområde for villrein. Forskjellige slags minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel finner en her. Et av disse er Jensahidleren som ligger under en stor flyttblokk nord for Årdals-Krymlevatnet.

Vis mer Eidavatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Det kan lønne seg å ta kontakt med informasjonssenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

Utstyr
Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Priser
Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da losji og proviant gir gode rabatter til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Medlemsrabatt til barnehager ogbarneskoler

Alle barnehager og barneskoler sommelder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våreselv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året.
Ordinær pris i helger. To voksne gårgratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Rabatt til alle skoler og barnehager

Viktig
Grupper skal alltid meldes fra påforhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Betaling
Du trenger ikke kontanter når du skal gjøre opp for deg. Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Beløpet trekkes deretter fra din konto.

Turmuligheter
Toppturer til Stora Blåfjell (1236 moh.) og Sandalsnuten (1159 moh.). Ellers finnes det mange minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel. Under en flyttblokk på 6 x 7 meter nord for Årdals-Krymlevatnet ligger Jensahidleren. Dette er en usedvanlig solid og romslig hidler, plassert under en stor steinblokk og med fint oppmurte vegger. Jelsahidleren ligger under en rektangulær flyttblokk bare 15 meter fra Jensahidleren. Kanadisk bekkerøye er satt ut i Eidavatnet. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

Tilrettelegging for hund: Det er ikke tillatt å ta hunden inn i hytta.

Eidavatn, telefonnummer:

Utvalgte arbeidsområder

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil