Ved elva Songa lå det i gammel tid to hovedgarder, sjøgarden Songesand nede ved fjorden og heiagarden Dalen eller Songedalen sju kilometer inne i dalen. Songedalen var den tid navn på Songa sitt dalføre helt fra Håhellerstølen til fjorden. I dag heter den øverste delen av dalen Daladalen.

Vis mer Omkring garden ligger det store utmarks- og heievidder med en god del bjørkeskog, og garden ble regnet som en stor gard i gamle dager. Songesanden ble regnet som en heiagard siden den lå 330 meter over havet og langt fra folk. Sjøveien var lang og tung, så det var ikke rart at det var vanskelig å få brukerne til å bli værende. Garden ble lagt ned allerede i 1902 og solgt som beite for sau og storfe fra andre bygder.
I dag er Daladalen preget av hovedkraftlinjetraseen fra Lysebotn til Stavangerregionen. I forbindelse med anlegget av denne ble det laget en traktorvei inn til Songedalen gard. STF inngikk i 2005 en langsiktig leieavtale og har rustet opp hytta til å bli et overnattingstilbud med særpreg og atmosfære. Hytta har ikkje normal STF standar. Det er fult mulig å sykkle helt inn til hytta med terrengsykkel. Du må parkere nede med veien ved bru Daladånå. stien er på nordsiden av elva.

Songedalen er ubetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Det kan lønne seg å takontakt med informasjonssenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene. Har du bil nede ved veien håper vi du kan ta med bosset og kastes i bossdunken som står utenfor gammelt skulehus litt nedenfor P-plass på vei mot Songesand.

Utstyr
Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hund
Det er 1 stk hundebur med madrass og skål i yttergangen som kan benyttes. Det ver ikkje tillat å ha hund inne på hytta.

Turmuligheter
Songedalen ligger på rutenettet Lysefjorden Rundt.

Songedalen Fjellgard, telefonnummer:

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Utvalgte arbeidsområder

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil