Kittilbua er ei trivelig tømmerbu ved ei gammel setergrend der det fortsatt er husdyr på beite. Hytta ligger et steinkast unna Kittilbu Utmarkmuseum og er et av overnattingsstedene på Jotunheimstien.

Vis mer TURMULIGHETER

Naturstien fra Kittilbu utmarksmuseum går rett forbi Kittilbua ned til Dokkfløymagasinet. Naturstien er tre kilometer lang og gir en fin anledning til å lære om jernblestring og dyregraver for elg i eldre tid. I tillegg kan du se virkningene av moderne kraftutbygging nede ved Dokkfløy.

Langsua nasjonalpark med landskapsvernområder og naturreservater grenser til setergrenda på Kittilbu. Ormtjernkampen er innlemmet i den nye nasjonalparken.

Planlegger du et opphold på Kittilbua, er turen sørover til ubetjente Skjellbreidhytta også å anbefale. Turen tar rundt 4-5 timer. Ubetjent betyr i denne sammenhengen at hytta eller bua er utstyrt med det som trengs av kjøkkenutstyr, bortsett fra maten, som du må ha med selv. Lakenpose eller sovepose er også nødvendig.

Fra Kittilbua er det fint å sykle til Liomseter og til Ormtjernkampen nasjonalpark.

Det er også mulig å gå Jotunheimstien mellom Kittilbua og Liomseter for de som er forberedt på å bruke ca 9 timer på den turen. Stien er beskrevet nærmere på nettstedet tilJotunheimstien.

Tilrettelegging for funksjonshemmede: Hytta er ikke tilrettelagt, men ligger ved vei. Ikke rampe, men liten høydeforskjell ute-inne. Toalett er ikke tilgjengelig for rullestolbrukere.

Kittilbua, telefonnummer:

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer I nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil