Privat helsetjeneste

Gjennom livet møter de fleste av oss utfordringer av ulik grad. Ofte kan det å ha noen å prate med gjennom enesamtaler eller ved å delta i en gruppe være med på å gi klarhet i egne tanker og følelser.

Vis mer - MEDAVHENGIGHET
- PÅRØRENDEPROBLEMATIKK
- SORG
- LIVSENDRING
- ERNÆRING OG KOSTHOLD
- FYSISK AKTIVITET

ENESAMTALER
I ulike livsfaser opplever de fleste av oss utfordringer og krevende perioder. Det betyr nødvendigvis ikke at man er syk. Det å ha en trygg arena for samtale og noen å dele med, kan være noe du savner. Mange ønsker og har behov for mer støtte og hjelp enn de kan få fra sitt naturlige nettverk.

Å snakke om egne tanker og følelser i enesamtaler kan gi en økt forståelse av deg selv, og en bevissthet rundt egne mønstre som kan være hindringer fra å nå dine ønsker og mål. Dette kan åpne opp for å se nye muligheter.

Endringer i livet kan oppleves som kriser. Det kan være om noen du er glad i blir rammet av alvorlig sykdom, ved samlivsbrudd, du mister jobben eller overgangen fra å være yrkesaktiv til å bli pensjonist. Dette kan du ta med inn i enesamtaler.

De fleste som kommer i en krise, er langt på vei hjulpet ved å møte støtte og aksept for sine tanker og følelser rundt det som har skjedd.

Min erfaring er at gjennom aksept og eierforhold til egne styrker og utfordringer, åpnes det opp for nye muligheter og valg. ​​Min oppgave er å støtte deg i din prosess på en faglig trygg måte. Det er godt å være der rammen for å være menneske er stor i enesamtaler.


PÅRØRENDEGRUPPER
I trygge pårørendegrupper kan du med en utforskende og aksepterende tilnærming snakke om livets utfordringer med andre som kan stå der sammen med deg. Pårørende i nær relasjon til personer som sliter med rus eller annen sykdom, opplever ofte stå alene med egne problemer. Følelser av maktesløshet, skam og redsel kan være overveldende. Mange isolerer seg, eller føler seg innestengt. Nytten med å treffe andre i liknende situasjon som kan relatere seg til hverandres erfaringer kan ofte
oppleves som et pusterom i en utfordrende og krevende livssituasjon.

Mange står i en hjelperrolle og sliter med egne grenser og med å ta vare på seg selv og egne behov. I en slik situasjon blir man ofte utbrent.

I en gruppe kan andres erfaringer gi inspirasjon og håp. Det skjer ting i en gruppe, og vi relaterer oss til mange ulike fra vi er barn.

Som en fargepalett skapes det et mangfold av kunnskap og samspill. Alle bringer med noe inn i pårørendegruppen i kraft av å bare være en del av gruppen og dele med seg, og vil samtidig høste av hva andre bringer inn. Det kan bidra til å normalisere følelser og skape klarhet i egen situasjon.

Hvordan det er å være deg i en pårørendegruppe, kan gi gode innsikter i egne mønstre som også gjenspeiler seg utenfor gruppen, i familien, blant venner eller på arbeidsplassen.


SORGGRUPPER FOR VOKSNE
Det er tungt å miste noen man er glad i.
En sorggruppe er et forum hvor man kan møte andre mennesker i lignende situasjon, dele opplevelser og utveksle erfaringer om hvordan håndtere egen livssituasjon.

Mange opplever bekreftelse ved å lytte til andres erfaringer fordi de kan kjenne seg igjen. Sammen kan man sette ord på såre følelser og temaer som man kanskje ikke har snakket med andre om tidligere.

Identifisering av egne følelser, tanker og sorgreaksjoner bidrar til å normalisere følelser og forståelse av egen situasjon. Noen opplever en slik gruppe som et fristed.

Det finnes ingen fasit på hvordan en sorgprosess skal være. Noen av reaksjonene kan vare over tid, særlig ved årsdager og høytider, og det kan være tungt når omgivelsene ikke lenger viser så mye oppmerksomhet.

Eldre etterlatte opplever ofte tap av en stor del av livet sitt når en ektefelle eller livspartner dør. Å samtale med andre i sorggrupper gjør godt. Det er viktig å slippe følelsene frem.

Ubearbeidet sorg kan været et hinder for å gå videre i livet. Likemannsstøtten i en sorggruppe er det bare andre i samme situasjon som kan gi. I en sorggruppe er det tillatt å sørge!

Gruppene har en struktur og rammer som skaper trygghet og forutsigbarhet.

Tilliten Beate Gundersen, telefonnummer:

Kontaktperson

Beate Gundersen
Kontaktperson
mob:41655550

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil
Åpningstider
    Alltid åpent, Online booking og Videokonsultasjon
    Grunnet Coronavirus (COVID-19) kan åpningstider være mangelfulle.