Galleri Tøysentralen

Galleri TØYsentralen, Tolga i Østerdalen .
Brugata 35, Tøysentralen, 2540 Tolga (Innlandet)
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.

Galleri TØYsentralen ligger i Tolga sentrum, midt mellom Tynset og Røros i Østerdalen.
Galleriet holder en større utstilling hver sommer og har etablert seg som et tidsaktuelt utstillingssted med høy kvalitet på utstillere og gode publikumstall både av folk i regionen og tilreisende.
Galleri TØYsentralen åpnet sin første sommerutstilling i 2009. Fra september 2014 vil galleriet utvide åpningstider og tilby et utvalg av grafikk, kunsthåndverk, maleri og smykker.
Tolga kommune har et rikt kulturelt mangfold med sterke kulturelle røtter og tradisjoner, samtidig som det er en region i forandring. Kunst kan være med å speile denne endringen. Målet er å skape en kunstplattform i galleri TØYsentralen, og utvikle galleriet til å bli en viktig samtidskunst arena der det lokale og globale belyser hverandre.
Historikk.
Galleri TØysentralen er et lokale med lang tradisjon og historie bak seg. Beliggenheten hvor TØYsentralen er nå, har sin historie fra 1930 tallet, hvor Hotell Central ble bygget av byggmester Andreas Sandmæl, og sto ferdig i 1932,- hotellet ble revet i 1978. Central på Tolga hadde en turistattraksjon av de sjeldne på den tiden. I hagen og på gårdstunet sto det store og små dyreskulpturer som også er laget av byggmester Andreas Sandmæl.
En del av skulpturene står der fortsatt i dag. Manufakturbutikken TØYsentralen ble bygget i 1955 og ble drevet fram til midten av 1980 tallet. Etter den tid har det vært ulike leietagere i lokalet, inntil Galleri TØYsentralen ble etablert i 2008.

Vis mer Facebook: www.facebook.com/TOYsentralen
Galleri Tøysentralen, telefonnummer:

Kontaktperson

Helga D Storbekken
tlf:93031365

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Interne telefonnummer

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil
Åpningstider
    Galleriet holder utstillinger i sommerhalvåret
    Grunnet Coronavirus (COVID-19) kan åpningstider være mangelfulle.