Sailing Pilgrim

Skomakargata 8, 6210 Valldal (Fjord - tidl. Norddal, Møre og Romsdal)

Vi tilbyr ørnesafari på Norddalsfjorden hver dag. Et havørn-par hekker på sørsida av fjorden, og den har lært at når vikingskipet Birk kommer, da er det mat å få - og da er den på plass. Vi ser ofte begge de voksne fuglene, av og til også eldre unger. Havørna er ikke voksen før den er 5 år, og den kan leve i mer enn 50 år. Vi har opplevd at ørna tar fisk mindre enn 5 meter fra båtripa, og når den kommer kommer den fryktelig fort! Så - ha øynene åpne og kameraet klart, for ørna vil gi deg en opplevelse du ikke vil glemme.
Vi tilbyr også - på lørdager og mandager, eller etter avtale - turer innover i fjorden mot Tafjord. Da snur vi ved "Årebladet", hvor St Olav, ifølge lokale tradisjoner snudde båten sin ved å støte åra i fjellsida i sinne og frustrasjon over at han hadde seilt for langt. Merket etter åra er et langt og smalt hull i fjellsida ca 2 meter over vannlinja.
På denne turen vil vi også fortelle om Tafjordulykka, raset som i april 1934 laget en tsunami som tok livet av 40 mennesker i Tafjord og Fjørå.
Det er mange andre historier å fortelle om livet langs fjorden. Våren 1945 ble noen russiske krigsfanger som hadde rømt fra en leir i Åndalsnes gjemt på Vikasetra, som tydelig kan sees fra fjorden.
Historia om jordmora som en dag i januar på 1880-tallet gikk fra Eidsdal, over fjellet via Herdalen, Kallskaret og Tafjord til Muldal, en tur som en sommerdag i våre dager tar 10. Denne turen gikk jordmora en dag i januar, og barnet ble født og velskapt. Dette sier noe om fjordfolkets styrke!

Kontaktperson

monika tettli
Daglig Leder
tlf:+4740617895

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Aurora Alise Pettersen (samme bygning)

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil