Hermes Text

Filosofisk barnebokforlag. Språktjenester innen akademiske tekster, engelsk-norsk, norsk-engelsk.
Nedre Lien 5, 5231 Paradis (Bergen, Vestland - tidl. Hordaland)

Forlaget Hermes Text gir ut bøker for barn der estetikk og/eller det filosofiske er framtredende. Som del av et litterært engasjement for gode barnebøker vil Hermes dele historier fra andre kulturer med norske lesere, for å bidra til å utvide den kulturelle forståelsen og styrke forbindelsene mellom kulturer. Hermes vil tilby kvalitetsbøker som blir hos leseren lenge og vil bli husket som gode leseopplevelser i barndommen. Vi vil legge vekt på kunst og illustrasjoner i barnebøkene, for å kunne gi næring til barns utvikling av en estetisk sans.

Vis mer Filosofi for barn og unge: Våren 2008 kommer boken "Monologar til Refleksjon", en antologi av tekster om å undervise i filosofi for ungdom. Et hovedemne er den filosofiske samtalen og programfaget Historie og filosofi i videregående skole. Tekstene er skrevet av, blant andre, professorer og lærere ved Universitetet i Bergen.

Språktjenester: Oversettere i engelsk-norsk, norsk-engelsk innen akademiske tekster. Bokmål-nynorsk oversettelse med god kjennskap til læreboknormalen. Oversettere er Cand.philol. innan filosofi, engelsk og litteraturvitenskap; MSc i Resource Management. Engelsk morsmålstalende konsulent innen korrektur og redigering av engelske tekster. Vi arbeider bl.a med tekster innen marinbiologi.

Hermes ga høsten 2007 ut barneboka "Snø" av den polsk-amerikanske forfatteren Uri Shulewitz. I 2008 kommer Peter Sis sin siste bok "Livets Tre", en nydelig illustrert barnebok om Charles Darwins liv og oppdagelser. "Livets Tre" er et møte mellom kunst og vitenskap, som vil inspirere barn til å utforske naturen og en av historiens viktigste oppdagelser innen biologi. Forfatteren deler viktoriatidens entusiasme over naturen, og fortsetter tradisjonen med å dokumentere naturen ved nøyaktige og delikate nedtegnelser når han illustrerer denne lærerike og estetiske introduksjonen til naturvitenskapen.

'Snø' er er en bok om håp. Om hvordan barnets forventning kan vinne over voksnes realisme. Om at vi bør ta vare på barnets forventning. Uri Shulevitz har latt sitt polske opphav prege denne litt skakke byen hvor håpet likevel spirer. Og når forventningen og optimismen lever, danner det en lysere tilværelse hvor fantasien får gode vekstvilkår. Den anerkjente barnebokforfatteren og illustratøren viser hvordan de enkleste ting i tilværelsen kan forvandles gjennom barnets nysgjerrige og lekende blikk. De voksnes selvhøytidelige alvor er latterliggjort i de treffende illustrasjonene, som er prisbelønt med The Caldecott Honor. Den fornyende effekten snøen og barnets lek har på omgivelsene er slående i denne vakre billedboken. Akvarellene er fantasifulle og humørfylte, og vil appellere til både voksne og barn.

Hermes Text, telefonnummer:

Kontaktperson

Ane F. Aarø
oversetter
tlf:93000114

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Interne telefonnummer

93000114

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil
Åpningstider
  • Man 09:00 – 16:00
  • Tir 09:00 – 16:00
  • Ons 09:00 – 16:00
  • Tor 09:00 – 16:00
  • Fre 09:00 – 16:00
  • Lør Stengt
  • Søn Stengt
Grunnet Coronavirus (COVID-19) kan åpningstider være mangelfulle.