Boknakaran

Nordnorske viser og folkemusikk, "Kortreist musikk"med tekster av Helge Stangnes og Ragnar Olsen
Strandvegen 95, 9006 Tromsø (Troms og Finnmark)
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.
Er dette ditt firma?
Nå kan du enkelt oppdatere din firmainformasjon direkte på 180.no.

BOKNAKARAN - IKKE BLODFERSK, OG IKKE TØRR!

Boknakaran ble startet i 1992 av fire godt etablerte visesangere og musikere bosatt i Tromsø. De tok navnet fra den nordnorske delikatessen’ boknafesk’ – torsk som har hengt (i) så lenge at den verken er blodfersk eller helt tørr. Bandet er blitt et begrep i de tre nordnorske fylkene etter utallige turneer mellom Bindal og Bugøynes. De har også reist på turneer og festivaler i Sør-Norge og utenlands - i Russland, England, Italia og Danmark.

Vis mer I perioden 1998 – 2001 administrerte Boknakaran et stort samarbeidsprosjekt med den russiske vokalgruppa Rosynka og joikeren Ande Somby. Prosjektet het ’Moja på tvoja’ og førte til omfattende turnéer i Nordland, Troms og Finnmark, opptreden på festival i Petrozavodsk, plateinnspilling og dokumentarprogram i NRK TV. Prosjektet ble støttet av Barentssekretariatet, Troms og Finnmark fylkeskommuner. Boknakaran og Rosynka diskuterer nå en gjenopptakelse av ’Moja på tvoja’, som vil kunne skje høsten 2013.

En av de opprinnelige fire Boknakaran, Malvin Skulbru, har pensjonert seg som musiker, og de gjenværende er Jan Arvid Johansen, Ragnar Olsen og Pål Thorstensen. De kan feire 20-årsjubileum i år som formidlere av tidløs og aktuell visekunst, ispedd tradisjonsmusikk på akustiske instrumenter. Mellom 1994 og 2003 ga de ut fem album på sitt eget label, ’Steinbeat’. I fjor høst kom nummer seks, denne gangen sammen med felespilleren Julie Alapnes Normann, med tittelen ’Kortreist musikk’.

Boknakaran har et regelmessig samarbeid med Julie Alapnes Normann. De opptrer sammen på turné, enkeltkonserter og festivaler. Med en fin blanding av nyskrevne viser og tradisjonell nordnorsk instrumentalmusikk har gruppa stor appell hos et internasjonalt publikum. De blir alltid mottatt med begeistring av turistene på hurtigruta, og egner seg godt til underholdning på kurs, konferanser og andre events hvor man vil ha rotekte nordnorsk sang og musikk.

Jan Arvid Johansen er kjent som soloartist, bl.a. med flere førsteplasser på Norsktoppen med visa `Tiriltungetid`. Han har en lang og mangfoldig karriere som musiker, sanger og komponist, er med i Nordnorsk Visegruppe, som vant Prøysenprisen på 70-tallet, og har etter den tid gjort seg særlig bemerket som komponist og formidler av tekstene til Senja-dikteren Helge Stangnes. Jan Arvid er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Ragnar Olsen har vært visesanger og –dikter siden 1968, og har i alle år vært sentral i det nordnorske visemiljøet. Han har fått Prøysenprisen, og flere andre utmerkelser som visesanger og dramatiker/oversetter – ikke minst som husdikter for Hålogaland Teater i Tromsø. Har til og med vært innom Melodi grand Prix, som tekstforfatter til ’Samiid Ædnan’. I år er dramatikeren Olsen aktuell som medforfatter av musikalen ’Rockeulven’ på Nationaltheatret, og har skrevet libretto til to premiereklare operaprosjekter: ’Heksehammeren’ (musikk: Ragnar Rasmussen) og ’Querini’ (musikk: Henning Sommerro)

Pål Thorstensen, med utdannelse på Musikkhøyskolen i Oslo, er en av de få som kan leve av å spille kontrabass på frilans-basis. Han har vært med i Boknakaran fra starten i 1992, men var allerede da medlem av Gjertruds Sigøyner-orkester, som fortsatt er i full sving, og vant en spellemannpris i fjor. Ellers spiller Pål mest folkemusikk og jazz, men behersker alle musikkformer, og er en ettertraktet bassist.

Boknakaran, telefonnummer:

Kontaktpersoner / avdelinger

Ragnar Børre Olsen
tlf:92617509
Jan Arvid Johansen
tlf:92616591

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Interne telefonnummer

92617509

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer I nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil