Tverrbrennstua

Tverrbrennstua består av to hytter nær hverandre på Beiarfjellet og er et utmerket utgangspunkt for kortere og lengre turer i nærområdet, eller inn på Saltfjellet. Den eldste av de to hyttene er bygd i 1988 og den nyeste i 2010. De ligger i Gåsvatnan landskapsvernområde.

Vis mer Fordi hyttene ligger så nær vei er den et fint turmål for barnefamilier. Her kan familiene ligge i ro to eller flere netter, og de kan ta småturer i nærområdet. En slik tur kan være opp på slake St. Olav som ligger like øst for hyttene. Der er det gruveskjerp fra gamle dager og en fantastisk utsikt.

Om sommeren byr Beiarfjellet på et stort antall fiskevatn der ørreten kan fristes med spinner eller mark. Terrenget er lettgått både for store og små. Multer er det som regel mer enn nok av på myrene omkring.

Den eldste hytta har to soverom med fire senger i hvert og et romslig oppholdsrom med to senger. Den nyeste hytta har tre soverom. Her finner du litteratur og spill som kan samle hele familien til felles aktivitet. Det er vanskelig å regulere hundehold på hyttene, så vær vennlig å vise hensyn!. I den nyeste hytta er det ikke tillatt med hund.

For langturgåerne ligger Tverrbrennstua passende til for overnatting mellom Lurfjellhytta og Bjellåvasstua, selv om begge strekningene er noe langdryge; henholdsvis 17 og 20 km.

Vinterstid er skiterrenget i området rundt Tverrbrennstua av det aller beste, med turmuligheter tilpasset alle typer skiferdigheter og kondisjon. Snørike vintrer gir de beste forholdene for skigåing i et område som kan være værhardt. Ulempen er at mye snø også kan resultere i mye måking for å komme inn på Tverrbrennstua.

Utvalgte arbeidsområder

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil