Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Hytta var tidligere brukt som radiolinkstasjon, derav den høye (322 moh) og frittliggende plasseringen. Utsikten er formidabel. I nord ligger Harstad, Grytøya og Senja. I nordøst og øst ser en Dyrøya, Andørja, og Rolløya. Med denne utsikten er det bare å sitte og se utover vårt vakre omland.

Vis mer Kombinert oppholdsrom og kjøkken i 2. etg. Der er det 2 sengeplasser (køyeseng) samt sofa for overnatting. Det er elektrisk komfyr for matlagning samt elektrisk oppvarming av oppholdrommet. Biologisk tolett i 1. etg. Vann finnes i en liten bekk sør for hytta. Om sommeren må vann medbringes etter tørkeperioder. Om vinteren er det ikke vann i bekken. Snø kan smeltes, men vær OBS for forurenset snø.

Til første søndag i advent tennes tennes det hvert år et juletre ved hytta.

TURFORSLAG

Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge turlagets merkede løype, rute lvh28, til Folkeparken og Harstad. I sørøstlig retning til Vestheia ca. 1,5 kilometer fra hytta ligger platået mellom Hindsteinen, Vardheia, og Blåhatten. Platået med fjellene er like lettgått som det er vakkert.

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil