Fremmedart

Kunstproduksjon og salg av bilder, skulpturer, fotografier på ulike materialer, oppdrag, utsmykning
Vestre Braarudgate 2 B, 3181 Horten (Vestfold og Telemark)

Galina Manikova har arbeidet med alternative fototeknikker og fotooverføring på ulike materialer i snart 40 år og er annerkjent internasjonalt for sin unike ekspertise i dette feltet. Hun ønsker å ta være på og formidle videre all sin kunnskap, utstyr, bok- og informasjonsamling til dette senteret, slik at alt sammen skal kunne bli brukt av kommende generasjoner og ikke går tapt. Hun er villig til å dedikere resten av sitt liv til dette prosjektet, men er helt avhengig av støtte både kunstpolitisk og samfunnsøkonomisk.
Det finnes allerede mange aktører innenfor fotografi i Lofoten, både profesjonelle og amatører. Det arrangeres flere internasjonale fotofestivaler årlig. De har etablert seg i dette området på grunn av de kvaliteter som finnes der, den spektakulære naturen og dyreliv som tiltrekker seg alle slags fotografer. Parallelt vokser det en trend innenfor fotografi som vender seg mot gamle analoge teknikker i motvekt til de digitale. Håndlagde fotoemulsjoner, storformatkameraer, analog film, permanente fotokopier på papir, glass, metal, tre, tekstil og betong, bruk av fotografi i design, skulptur og arkitektur er bare noen få av de aspekter som Fremmedart skal profilere seg på.
Galina Manikova besitter en unik kompetanse i gamle fototeknikker og fotooverføring, har en lang yrkes- og undervisningserfaring
og er derfor godt egnet til å lede prosjektet. Hennes hovedmål er å formidle sin ekspertise og kunnskap videre, slik at hverken utstyret, fagbiblioteket eller dokumenter samlet i løpet av de siste 40 år blir spredt for alle vinder og tapt. Hun ønsker å bruke resten av sitt liv til å bygge opp et tilbud både lokalt, nasjonalt og internasjonalt i form av kurs, utstillinger, konferanser, artist in residency, publikasjoner og festivaler.
Visjonen er å samle så mye informasjon som mulig på et sted og skape et høytkvalifisert faglig tilbud. Etter å ha drevet med undervisning or formidling innenfor dette feltet i 40 år ønsker Galina Manikova å investere og satse alt hun eier i dette prosjektet, både penger og kunnskap. Hennes godt etablert internasjonalt kontaktnett er et godt grunnlag for å kunne lykkes med en slik samlokalisering og profesjonalisering. Ringvirkningere av en slik satsing vil være mange, dette vil føre til innovasjon, forskning og kunnskapsformidling til bredere publikum, profesjonelle og amatører, barn og voksne, etniske nordmenn og innvandrere.
Det ønskes å inkludere flere grupper i de ulike planlagte aktiviteter. Det ønskes å fokusere spesielt på kvinnelige fotografer som alltid har vært nedprioritert i dette fagfeltet. Det ønskes å engasjere og ansette innvandrerkvinner i de ulike jobber som blir generert og tilby dem opplæring og arbeid. Dette kan i sin tur føre til at det blir skapt unike bilder og prosjekter som skal dokumentere diverse aspekter ved livet fra en helt ny vinkel.
I tilknytning til senteret må det etableres verksteder, servering, innkvarteringsarealer, konferansesal, galleri og butikk. Nordland har satset stort på å bringe mange internasjonalt anerkjente kunstnere til Norge og har blitt premiert for denne satsingen, derfor vil denne nye satsingen fortsette i samme spor og utvide samme konsept.
En sentral målsetning for vår tids museer er ifølge ABM Utvikling å være
“aktive og aktuelle arenaer for kunnskap og opplevelse”. Midlertidige utstillinger, foredrag og konserter, seminarer, skoleprosjekter osv. er viktige aktiviteter for å oppnå dette målet.
Forprosjektet skal fokusere på å skaffe bygningsfaglig kompetanse til ett skisseprosjekt som skal illustrere og visualisere arealfordeling, hvordan det fremtidige bygget skal se ut og hva det skal innholde. Det er også viktig å planlegge hva det overflødige arealet skal kunne brukes til, sette i gang reguleringsprosessen og selge overflødig areal til boligformål.
Lokal/regional forankring:
Lofoten har hatt en formidabel vekst i turisttistrømningen til regionen i den siste tiden og denne tendensen kommer til å vokse i tiden fremover. Flakstad kommune i Lofoten satser på næringsutvikling og ser positivt på dette initiativet. Forprosjektet har fått støtte fra Flakstad utvikling og det er søkt om støtte flere andre steder i tillegg. Ramberg strand i Flakstad kommune hvor senteret skal bygges ble brukt på forsiden av årets turistbrosjyre for Lofoten og er en turistmagnet.
Organisasjonsform og driftsmodell:
Fremmedart as:
Fremmedart as har kjøpt en tomt på 30.000 kvm
Beskrivelse investeringer/utstyr/bygg:
Det er etablert et Fremmedart as. Galina Manikova har lånt 1.000.000 kroner fra sine egne penger til Fremmedart as samtidig som hun skal donere alt det hun eier av utstyr, bøker, dokumenter og materialer til dette senteret når bygget står klart. Hun vil også være villig til å investere mye av sin tid til dette prosjektet.
Forprosjektet skal kartlegge plassbehov, plassering av bygget og muligheter for arealbruk forøvrig, finne arkitekt til å skissere bygget og fokusere på å skaffe tilstrekkelig finansiering videre. Dette kan gjøres på mange måter. Fremmedart as har et styremedlem som skal ha ansvaret for den kommersielle delen.
Igal Voronel er utdannet innen antropologi, psykologi og har en mastergrad i business administration. Han har blant annet vært prosjektlederen for Nytt Hovedbibliotek i Oslo de første 6 årene, det er han som har utviklet konseptet og har lagt til rette for videreprosjektering. Han skal utarbeide en forretningsplan for foretaket og arbeide videre for å gjøre prosjektet bærekraftig og inntektsgenererende.
Det foreligger ingen konkrete planer for investeringsbehovet og en kostnadsstørrelsesorden på dette tidspunkt. Forprosjektet skal fokusere på akkurat det: lage forretningsplan, søke om støtte fra innovasjon Norge, søke investorer, søke samarbeidspartnere, finne den rette driftsmodelen, lage en markedsundersøkelse og stifte et kontaktnett for distribusjon og formidling.
Intektene vil komme fra kurs, produksjon, konferanser, salg fra utstillinger, galleridrift, oppdrag, artist in residency, café og butikk. Det skal formidles salg av bilder, bøker, materialer og utstyr. Intensjonen er å skape en bærekraftig institusjon med høye faglige ambisjoner som skal være til nytte både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Senteret skal kunne tilby en unik kompetanse innenfor alternativ storformat analogt fotografi og fotooverføring på ulike materialer, applikasjon av fotografi i tilknytning til arkitektur, billedkunst og kunsthåndverk, skulptur, design og ulike industrier.
Samtidig skal senteret ha en lokal forankring og samarbeid med de eksisterende bedrifter og institusjoner. Det skal generere nye arbeidsplasser og tilby opplæring til ulike mennesker i ulike grupper, fra skolebarn til innvandrerkvinner. Forprosjektet skal derfor evaluere arealbehov og nødvendig kapasitet for verksteder, boenheter, fellesområder osv. Det skal lages arkitektskisser og kalkuleres finansierings- og investeringsbehov i forhold til disse intensjoner.

Fremmedart, telefonnummer:

Roller

Følgende roller er tilknyttet Fremmedart AS
(klikk på en person for å se mer informasjon)
Daglig leder
Styreleder
Igal Voronel (1975)
Styremedlem
Styre, varamedlem

Kontakt

Forespørselen ble sendt Forespørselen ble ikke sendt
Her kan du enkelt sende en forespørsel til leverandøren direkte fra 180.no. Det er viktig at alle felter fylles ut slik at du er sikret raskest mulig respons. Avslutt med å klikke på Send
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, Googles Personvernregler og Vilkår gjelder.

Regnskapstall

Fremmedart AS sitt regnskap for 2020 viste en omsetning (driftsinntekter) på NOK 507 000 med et registrert årsresultat på NOK 159 000 og et resultat før skatt på NOK 159 000. Balanseregnskapet som er levert og godkjent viser en egenkapital tilsvarende -38 000 og en gjeld summert til 1 948 000.

Øvrig regnskapsinformasjon for Fremmedart AS er også tilgjengelig for 2019 / 2018 / 2017 / 2016.
Resultatregnskap20202019201820172016
Driftsinntekter (omsetning)5071543791129
Driftsresultat158-23334-276
Resultat før skatt159-23234-276
Årsresultat (overskudd)159-23232-275
2020
Merk: Verdiene er i tusenvis.
Årsresultat (overskudd)
Driftsinntekter (omsetning)

Utvalgte arbeidsområder

Selskaper og personer i nærheten

Send til
din mobil

Informasjonen er sendt til din mobil